O ai le foma'i e sili ona lelei mo le tipiina o le manava po'o le taotoga o laumata?O le fa'amatalaga mulimuli e le o ta'u maia

O Cameron Stewart o se sui o le New South Wales Medical Council, ae o manatu o loʻo faʻaalia iinei o ia lava.
Afai o loʻo e mafaufau i se manava, faʻapipiʻi susu, poʻo se taotoga laumata, atonu e te manaʻomia le faʻamautinoaga o le fomaʻi e te filifilia e agavaa ma e iai tomai saʻo mo le galuega.
O le iloiloga o aso nei o loʻo faʻamoemoe tele i le faʻatonutonuina o taotoga cosmetic i Ausetalia o se vaega o le faia o lena mea.
O le iloiloga na tuʻuina atu ai fautuaga lelei i le auala e puipuia ai tagata faʻatau pe a maeʻa tuʻuaʻiga o taotoga cosmetic na faʻaalia i le aufaasālalau (lea na mafua ai le iloiloga i le mea muamua).
E i ai se mea e mitamita ai.O le iloiloga sa atoatoa, le faaituau, sa'o ma o le taunuuga o le tele o faatalatalanoaga.
Na te fautuaina le faʻamalosia o faʻasalalauga mo taotoga teuteu, faʻafaigofie le faʻagasologa o faʻasea pe a tulaʻi mai faʻafitauli, ma faʻaleleia auala e taulimaina ai faʻasea.
Ae ui i lea, e foliga mai o nei ma isi fautuaga na faʻaaogaina e le au pulega faʻalesoifua maloloina o le a faʻatinoina vave.O ia suiga e umi se taimi.
Taiala mo le fuafuaina po o ai e i ai le a'oa'oga talafeagai ma tomai e faia ai taotoga mata—o foma'i lautele, fomai tipitipi fa'apitoa, po'o foma'i e iai isi fa'alupega, pe i ai pe leai ni fa'ailoga fa'aopoopo fa'a tipitipi—atonu e umi se taimi e fa'amae'a ai ma fa'amautu.
E mafua ona o polokalame e faʻamaonia ai nisi o fomaʻi o ni fomaʻi "faʻatagaina", faʻamaonia lelei lo latou agavaa i taotoga faʻapitoa, e faʻalagolago i se komiti faʻafomaʻi e fuafua ma faʻamaonia poʻo a tomai ma aʻoaʻoga e manaʻomia.
So'o se kosi talafeagai po'o polokalame su'esu'e e tatau fo'i ona fa'amaonia e le Fono Fa'afoma'i a Ausetalia (e nafa ma a'oa'oga, a'oa'oga ma iloiloga a foma'i).
Faitau atili: Fai mai Linda Evangelista, o le ga'o 'aiisa na mafua ai ona fa'amautu o ia O lipolysis ma'isa e ono faia le fa'afeagai o le mea na folafola mai.
I nai tausaga ua tuana'i, sa i ai lipoti a le aufaasālalau e uiga i tagata o lo'o faia ni faiga fa'alelei le talafeagai pe le saogalemu ma o atu i falema'i mo taotoga toe fausia.
Fai mai le au faitio, o loʻo faʻasesēina tagata i faʻasalalauga faʻasalalau faʻaagafesootai taufaasese ma faʻalagolago i fomai tipitipi "le aʻoaʻoina" e tausia i latou lava.Ae e le'i lapataia lelei lava i latou e uiga i nei tulaga lamatia.
I le feagai ai ma se mea e ono avea ma faʻalavelave o le faʻalagolago i tulafono faatonutonu, o le Australian Regulator of Practitioners, poʻo le AHPRA (ma lana komiti faʻafomaʻi), e iai le matafaioi e galue ai.Na ia fa'atonuina se iloiloga tuto'atasi o foma'i o lo'o faia taotoga fa'alelei i Ausetalia.
O lenei iloiloga e vaʻavaʻai i "faiga faʻalelei" e tipi i totonu o le paʻu, e pei o le susu ma le manava (tummy tucks).E le aofia ai tui (pei o le Botox po'o le fa'atumu o le pa'u) po'o le laser togafitiga pa'u.
I le faiga fou, o fomaʻi o le a "faʻatagaina" e avea ma fomaʻi tipitipi AHPRA.O lenei ituaiga o fa'ailoga "blue check" o le a tu'uina atu na'o i latou e ausia tulaga fa'aa'oa'oga e le'i fa'atulagaina.
Peita'i, o le taimi lava e fa'asalalau ai, o le a a'oa'oina tagata fa'atau e su'e lea fa'ailoga i totonu o le resitara fa'alaua'itele o foma'i soifua maloloina.
O lo'o iai i le taimi nei le tele o auala e faila ai fa'aseā fa'asaga i foma'i tipitipi, e aofia ai i le AHPRA lava ia, i komiti fa'afoma'i (i totonu o le AHPRA), ma le setete o ofisa fa'aseā tau soifua maloloina.
O le toe iloiloga o loʻo fautua mai ai le fatuina o mea fou aʻoaʻoga e faʻaalia ai i tagata faʻatau le auala ma le taimi e faitio ai e uiga i fomai tipitipi palasitika.Na ia fautuaina foʻi le faʻatulagaina o se laina telefoni faʻatau e tuʻuina atu nisi faʻamatalaga.
Ua fautuaina e le toe iloiloga le faʻamalosia o tulafono faʻasalalauga o loʻo i ai nei ina ia faʻatonutonu lelei i latou o loʻo faʻalauiloaina auaunaga faʻafomaʻi tipitipi, aemaise lava i latou e ono:
Ma le mea mulimuli, o le iloiloga e fautuaina ai le faʻamalosia o faiga faʻavae i luga o le auala e maua ai e le au faʻapolofesa faʻapolofesa le faʻatagaina faʻamaonia mo taotoga, le taua o le tausiga pe a maeʻa le taotoga, ma le faʻamoemoeina o aʻoaʻoga ma aʻoaʻoga a fomaʻi tipitipi.
Ua fautuaina foi e le toe iloiloga le AHPRA e fa'atuina se vaega fa'amalosi e fa'atulafonoina foma'i e tu'uina atu nei auaunaga.
O sea vaega e faamalosia tulafono e mafai ona faasino atu le fomaʻi talafeagai i se komiti faafomaʻi, ona fuafua lea pe manaʻomia se faʻasalaga vave.E mafai ona faauigaina o le taofia vave o latou resitala (“laisene faafomai”).
O le Royal Australian College of Surgeons ma le Australian Society for Aesthetic Plastic Surgery na fai mai e le lava suiga ua fuafuaina ma e mafai ona oo atu ai i le aloaia o nisi o fomaʻi e aunoa ma ni aʻoaʻoga talafeagai.
O le isi suiga e ono teena e le toe iloiloga o le avea lea o le igoa "fomai tipitipi" o se suafa puipuia.E tatau ona faʻaaogaina e tagata ua tele tausaga o aʻoaʻoga faʻapolofesa.
I aso nei, e mafai e soʻo se fomaʻi ona taʻua o ia o se "fomai tipitipi".Ae talu ai o le "fomaʻi tipitipi palasitika" o se igoa puipuia, naʻo tagata aʻoaʻoina faʻapolofesa e mafai ona faʻaaogaina.
O isi e masalosalo o le tele o tulafono faatonutonu o aia tatau o meatotino o le a faʻaleleia atili ai le saogalemu.A uma mea uma, o le umiaina e le faʻamaonia le saogalemu ma e mafai ona i ai ni taunuuga e leʻi mafaufauina, e pei o le faʻavaeina o le faʻavaeina o monopolies maketi.
O le iloiloga o aso nei o le mea aupito lata mai lea i se laina umi o iloiloga o faiga fa'afoma'i e feso'ota'i ma ta'otoga cosmetic i le 20 tausaga talu ai.E o'o mai i le taimi nei, e leai ni suiga ua mafai ona maua ai le fa'aleleia atili o taunu'uga mo se taimi umi pe fa'aitiitia ai fa'aseā.
O nei taufaaleaga faifaipea ma tulafono faatonutonu le tumau e atagia ai le natura fevaevaeaʻi o pisinisi tipitipi a Ausetalia - o se taua tele i le va o fomai tipitipi palasitika ma fomai tipitipi.
Ae ose pisinisi e tele-miliona tala e le'i mafai ona ioe i se tulaga o aoaoga ma aoaoga.
Ma le mea mulimuli, ina ia faafaigofieina lenei suiga anoa, o le isi luʻitau mo le AHPRA o le ausia lea o le maliega faʻapolofesa i tulaga faʻapitoa o taotoga.Faatasi ai ma soʻo se laki, o le faʻataʻitaʻiga faʻamaonia e mafai ona i ai le aʻafiaga manaʻomia.
O se lu'itau tele lea, ae o se lu'itau fo'i.O le mea moni, o loʻo taumafai le au faʻatonu e faʻapipiʻi tulaga mai luga e aunoa ma le lagolago a le autasi faʻapolofesa e feagai ma se galuega faigata tele.


Taimi meli: Nov-03-2022